Poliacetal (POM)

CARACTERISTICI PRINCIPALE
Rezistenta mecanica, rigiditate si duritate ridicate;
Rezilienta foarte buna. Rezistenta la fluaj foarte buna;
Rezistenta mare la soc, chiar si la temperaturi scazute;
Stabilitate dimensionala foarte buna (absorbtie scazuta a apei);
Proprietati de alunecare bune si rezistenta la uzura;
Prelucrabilitate excelenta;
Izolator electric si proprietati dielectrice bune;
Inert fiziologic (adecvat pentru contactul cu alimentele);
Nu se autostinge.

APLICATII
Cateva exemple: roti dintate cu module mici, came, lagare puternic solicitate si role, lagare si piese de precizie, ventile, subansamble, componente care necesita o buna stabilitate dimensionala in constructia de masini, componente izolatoare pentru industria electrotehnica, componente care lucreaza continuu in apa la 60-80° C
( ERTACETAL C ).
ERTACETAL este adecvat prelucrarii pe strunguri automate si este special recomandat pentru piese mecanice de precizie.

ERTACETAL C & H alb / negru (POM-C & POM-H)
Acestea sunt din clasa copolimerilor si homopolimerilor acetal neaditivati de la Quadrant. Copolimerul acetal este mai rezistent la hidroliza, alcalii tari si degradare termo-oxidativa decat homopolimerul acetal. Totusi, cel de-al doilea are o mai mare rezistenta mecanica, rigiditate, duritate si rezistenta la fluaj cat si un coeficient mai scazut de dilatare termica si de multe ori prezinta si o rezistenta mai buna la uzura.

ERTACETAL H-TF (maro inchis) (POM-H+PTFE)
ERTACETAL H-TF este o marca a DELRIN*AF, o combinatie de fibre de politetrafluoretilena dispersate uniform intr-un polimer acetal DELRIN. Mare parte din rezistenta care este proprie ERTACETAL-ului tip H este mentinuta. Cateva proprietati s-au schimbat ca urmare a aditiei de fibre de politetrafluoretilena care sunt mai moi, mai putin rigide si mai alunecoase decat polimerul acetal in stare pura.
Comparat cu ERTACETAL C si H, acest material ofera proprietati superioare de alunecare. Lagarele executate din ERTACETAL H-TF prezinta frecare scazuta, rezistenta indelungata la uzura si elimina efectul de stick-slip.
Copyright (c) 2020 CEPROINV - All rights reserved.
Design & promotion by