Poliamidimida (PAI)TORLON PAI

Pentru aplicatii la temperaturi mari, acest material ofera o excelenta combinatie de proprietati mecanice si stabilitate dimensionala.

CARACTERISTICI PRINCIPALE
Temperatura de lucru maxim admisibila in aer foarte ridicata (250° C)
Excelenta mentinere a rezistentei mecanice si a rigiditatii pe un domeniu larg de temperaturi
Stabilitate dimensionala excelenta pana la 250° C
Comportament excelent la uzura si frecare
Rezistenta UV remarcabila
Rezistenta excelenta la radiatia de inalta energie (gamma si raze X)
Inflamabilitate intrinseca scazuta

Aplicatii consacrate:
Palete de compresor rotativ - TORLON 4301 PAI este materialul optim pentru paletele de compresoare rotative doarece asigura o eficienta a functionarii si o performanta de durata in conditii de siguranta. Rigiditatea mare a materialului si excelenta sa stabilitate dimensionala chiar si la temperaturi ridicate, permit paletelor sa se miste liber inauntru si in afara fantelor rotorului fara a se intepeni.
Dornuri pentru cutii din aluminiu - aceste dornuri executate din TORLON 4203 PAI sustin tuburile de aluminiu in timpul imprimarii. Avand o stabilitate dimensionala execelenta cat si rezistenta la uzura si abraziune, aceste dornuri au o viata mai lunga la un ritm ridicat al productiei.
Suporti pentru sudarea paharelor - acesti suporti din TORLON 4301 PAI sunt folositi la masini de ambalat alimente, pentru acoperirea paharelor de iaurt cu folie de aluminiu. Acesti suporti sunt supusi la uzura si abraziune la temperaturi mergand pana la 200° C.
Cuiburi si socluri pentru cipuri - cuiburile si soclurile din TORLON 5530 PAI sunt folosite in timpul testarii cipurilor. Prin mentinerea stabilitatii dimensionale pe un domeniu larg de temperaturi, TORLON 5530 PAI imbunatateste siguranta conexiunilor de testare si prelungeste durata de utilizare a pieselor.

TORLON PAI este disponibil in trei sorturi diferite:
TORLON 4203 PAI (galben ocru) - ofera cea mai buna tenacitate si rezistenta la soc dintre toate sorturile de TORLON PAI. Datorita rezistentei proprii la temperaturi mari, a stabilitatii dimensionale si prelucrabilitatii bune, TORLON 4203 PAI este foarte utilizat pentru piesele de precizie de la echipamentele performante. In plus, este si un bun izolator electric, fiind utilizat in domeniul componentelor electrice.
TORLON 4301 PAI (negru) - adaugarea de PTFE si grafit confera acestui material rezistenta mai mare la uzura si un coeficent de frecare mai redus in comparatie cu sortul neaditivat. Totodata, TORLON 4203 PAI ofera o excelenta stabilitate dimensionala pe un domeniu larg de temperaturi. Acest sort exceleaza in cazul aplicatiilor cu o uzura severa, cum ar fi lagare fara lubrifiere, etansari, carcase de lagar si piese pentru compresoare cu piston.
TORLON 5530 PAI (negru) - acest material aditivat cu 30% fibra de sticla prezinta valori mai ridicate ale rigiditatii, rezistentei si fluajului decat TORLON 4203 PAI. Este foarte bun pentru aplicatii structurale si poate suporta incarcari statice pentru perioade lungi de timp la temperaturi mari. In plus, TORLON 5530 PAI prezinta o stabilitate dimensionala excelenta pana la 250° C, ceea ce il face extrem de potrivit pentru piese de precizie in industria electronica si a semiconductorilor. In ceea ce priveste utilizarea TORLON 5530 PAI pentru piese de alunecare, aceasta trebuie atent analizata deoarece fibrele de sticla tind sa supuna la abraziune suprafata de contact.

Observatii importante
TORLON PAI sufera din cauza expunerii la anumite substante chimice. De asemenea, si aburul cauzeaza o degradare rapida a acestui material. Oriunde va fi necesara o rezistenta chimica si la hidroliza mai buna la temperaturi ridicate, se va prefera KETRON PEEK. Pentru a optimiza rezistenta chimica si la uzura a TORLON PAI, este necesar un ciclu de tratare a pieselor dupa prelucrare. Firma furnizoare poate fi consultata pentru sprijin suplimentar in aceasta problema.
Deoarece TORLON PAI are o absorbtie relativ mare a umezelii, componentele folosite la temperaturi mari sau executate cu tolerante stranse trebuie pastrate intr-un mediu uscat inainte de montaj. Socul termic poate provoca deformari in cazul in care piesele incarcate de umiditate sunt expuse rapid la temperaturi peste 200° C.

Copyright (c) 2020 CEPROINV - All rights reserved.
Design & promotion by