Polibenzimidazol (PBI)CELAZOLE PBI

CELAZOLE PBI este materialul termoplastic cel mai performant ce este disponibil astazi. Datorita profilului sau unic de proprietati CELAZOLE PBI poate fi ultima solutie acolo unde celelalte mase plastice nu reusesc.

CARACTERISTICI PRINCIPALE

Temperatura de lucru max. admisibila in aer extrem de ridicata (310° C in regim continuu, mergand pana la 500° C pentru perioade scurte de timp)
Excelenta mentinere a rezistentei mecanice si a rigiditatii pe un domeniu larg de temperaturi
Comportare excelenta la uzura si la frecare
Coeficient de dilatare termica liniara extrem de scazut
Rezistenta excelenta la radiatia de inalta energie (gamma si raze X)
Inflamabilitate intrinseca scazuta
Puritate ridicata in ceea ce priveste contaminarea ionica

Aplicatii consacrate: Piese de contact pentru tuburi fluorescente - producatorii de tuburi incandescente si fluorescente folosesc CELAZOLE PBI pentru piesele aflate in contact cu temperaturi ridicate. El ofera o rezistenta ridicata la temperatura, performante mai bune la uzura si o durata de viata mai lunga decat a poliamidelor. Totodata, CELAZOLE PBI reduce numarul de rebuturi ce se inregistrau anterior la utilizarea materialelor ceramice.

Conectori electrici -pentru o mai mare siguranta, un producator de motoare pentru avioane a inlocuit conectorii de poliamida, care erau expusi la temperaturi mai mari de
205° C, cu cei din CELAZOLE PBI.

CELAZOLE PBI (negru)

Dintre toate termoplasticele neaditivate, CELAZOLE PBI ofera cea mai mare rezistenta la temperatura si isi pastreaza cel mai bine proprietatile mecanice. CELAZOLE PBI este foarte curat in ceea ce priveste impuritatile ionice si nu emana gaze (cu exceptia apei). Aceste caracteristici il fac foarte atractiv pentru industriile performante (ex.: Industria aerospatiala si a semiconductoarelor). De obicei, CELAZOLE PBI este folosit pentru componente critice pentru a reduce costurile de intretinere si pentru a obtine un castig valoros in ceea ce priveste durata de functionare.

Observatii importante
CELAZONE PBI
prezinta o rezistenta chimica si la hidroliza moderate. Incontact cu apa fierbinte sau abur, materialul se degradeaza rapid prin fragilizare. CELAZONE PBI este extrem de dur si poate fi greu de prelucrat. Pentru serii mari se recomanda cutite cu placute diamantate. Toate colturile trebuie sa fie racordate (R > 1mm) si muchiile tesite pentru a maximiza tenacitatea pieselor. Componentele prelucrate cu toleranta mare ar trebui stocate in saci sigilati cu agent de desicare pentru a evita modificarile dimensionale datorate absorbtiei umiditatii. Componentele expuse rapid la temperaturi mai mari de 200° C trebuie sa fi uscate inainte de folosire pentru a evita deformarea cauzata de socul termic.
Copyright (c) 2020 CEPROINV - All rights reserved.
Design & promotion by