Polieteretercetona (PEEK)


KETRON PEEK
Familia de materiale KETRON PEEK se bazeaza pe polimerul polieteretercetona. Acest material performant, semi-cristalin, prezinta o combinatie unica de proprietati mecanice ridicate, rezistenta la temperatura si o excelenta rezistenta chimica care fac din el cel mai popular dintre materialele plastice avansate.

CARACTERISTICI PRINCIPALE
Temperatura de lucru maxim admisibila in aer (250° C in regim continuu mergand pana la 310° C pentru perioade scurte de timp):
Rezistenta mecanica, rigiditate si duritate ridicate la temperaturi mari;
Rezistenta chimica si la hidroliza excelenta;
Comportare excelenta la uzura si frecare;
Stabilitate dimensionala foarte buna;
Rezistenta UV remarcabila;
Rezistenta excelenta la radiatia de inalta energie (gamma si raze X);
Inflamabilitate intrinseca scazuta si niveluri scazute ale emanatiei de fum in timpul combustiei.

APLICATII CONSACRATE
Componente constructive la analizoare de gaze - trei componente constructive principale ale analizoarelor de gaze utilizate de NASA la sateliti sunt executate din KETRON PEEK - 1000. Acest sort asigura o durata de utilizare indelungata in conditii de siguranta datorita rezistentei chimice bune, rezistentei la temperaturi inalte si a rezistentei excelente la radiatii. Alte doua motive de a alege KETRON PEEK - 1000 sunt prelucrabilitatea excelenta si stabilitatea dimensionala foarte buna.

Raclete pentru schimbatoare de caldura - racletele de la suprafata schimbatoarelor de caldura folosite in industria alimentara, de prelucrare a laptelui si chimica sunt executate din KETRON PEEK - 1000. El este materialul ideal pentru aceste aplicatii deoarece prezinta o buna rezistenta mecanica si rigiditate la temperaturi ridicate, rezistenta la uzura mare precum si o rezistenta chimica si la hidroliza excelenta.

Cuzineti pentru rolele de ghidare a sarmei de otel - cuzinetii din KETRON PEEK - HPV pentru rolele de ghidare a sarmei de otel folositi in baile caustice in timpul procesului de tragere a sarmei furnizeaza o durata de viata sporita la un cost mai mic decat lagarele cu bile de otel folosite la inceput. Acest sort a fost ales datorita rezistentei sale chimice, excelentei rezistente la uzura si capacitatii sale de a suporta incarcaturi mari la temperaturi ridicate.

Inele de uzura pentru pompe - inelele de uzura din KETRON PEEK - CA30 imbunatatesc eficienta pompelor centrifugale permitand tolerante de funtionare mai stranse si eliminand problemele de coroziune si uzura prin frecare.

KETRON PEEK
Toate sorturile de KETRON PEEK se bazeaza pe polimeri VICTREX PEEK.

KETRON PEEK - 1000 culoare natur (gri brun) / negru
Semifabricatele din KETRON PEEK - 1000 sunt produse din polimer polieteretercetona pura si ofera cea mai mare tenacitate si rezistenta la soc dintre toate sorturile de KETRON PEEK. Atat KETRON PEEK - 1000 natur cat si cel negru pot fi sterilizate prin toate metodele conventionale de sterilizare (abur, caldura uscata, oxid de etilena si radiatii gamma). In plus, compozitia materiilor prime folosite pentru producerea semifabricatelor din KETRON PEEK - 1000 natur sunt in concordanta cu directivele U.E. si a reglementarilor FDA americane in ceea ce priveste compatibilitatea cu alimentele cat si cu standardul USP clasa VI (United States Pharmacopoecia) in ceea ce priveste biocompatibilitatea, materialul fiind ca urmare foarte popular pentru industria medicala, farmaceutica si alimentara.

KETRON PEEK - HPV (negru)
Prin adaugarea de PTFE, grafit si fibre de carbon se obtine sortul KETRON PEEK cu capacitate portanta. Excelentele sale proprietati tribologice (frecare scazuta, rezistenta la uzura, limite PV ridicate) fac din el materialul ideal pentru aplicatii unde apare frecarea si uzura.

KETRON PEEK - GF30 culoare natur (gri brun)
Acest sort aditivat cu 30% fibra de sticla ofera o mai mare rigiditate si rezistenta la fluaj decat KETRON PEEK - 1000 si are o stabilitate dimensionala mai buna. Acest sort este ideal pentru aplicatii structurale care suporta incarcaturi statice grele pentru mai mult timp la temperaturi ridicate. KETRON PEEK - GF30 poate fi folosit pentru piese de alunecare, dar aplicatia trebuie studiata cu atentie doarece fibrele de sticla tind sa produca fenomenul de abraziune pe suprafata de contact.

KETRON PEEK - CA30 (negru)
Acest sort aditivat cu 30% fibre de carbon reprezinta o combinatie mai buna de proprietati mecanice (modul E mai ridicat, rezistenta mecanica si rezistenta la fluaj...) Cu o rezistenta optima la uzura decat la KETRON PEEK - GF30. Mai mult, fibrele de carbon ofera o conductivitate termica de 3,5 ori mai mare decat sortul neaditivat prin disiparea mai rapida a caldurii de la suprafata portanta.

OBSERVATII IMPORTANTE
De la 150° C in sus peste temperatura de tranzitie in stare vitroasa, proprietatile mecanice ale KETRON PEEK scad semnificativ si coeficientul de dilatare termica liniara creste considerabil. In consecinta, TORLON PAI este mai bun pentru componente cu toleranta stransa care lucreaza sub sarcini mari la temperaturi mai ridicate de 150° C.


Copyright (c) 2020 CEPROINV - All rights reserved.
Design & promotion by