Polietilena (PE - (U) HMW)
CESTILENE, CESTICOLOR, CESTIDUR, CESTILITE

Denumirile sunt pentru semifabricate din polietilena HD (de inalta densitate) pure, partial reprocesate, colorate si aditivate, fabricate prin extrudare si formare prin compresie.

CARACTERISTICI PRINCIPALE
Rezistenta buna la uzura si abraziune ( in special PE-UHMW);
Rezistenta mare la soc, chiar si la temperaturi scazute (in special PE-UHMW);
Rezistenta chimica excelenta;
Coeficient redus de frecare;
Proprietati de demulare / antiaderente bune;
Absorbtie scazuta a apei;
Rezistenta mecanica, rigiditate si rezistenta la fluaj moderate;
Foarte bun izolator electric si proprietati dielectrice (exceptie face CESTILITE);
Prelucrabilitate excelenta;
Inert fiziologic (majoritatea sorturilor sunt compatibile cu alimentele);
ezistenta buna la radiatii de energie inalta (gamma si raze X);
Nu se autostinge.

APLICATII
Cateva exemple: roti dintate; lagare; placi uzura; role suport; role de intindere, role deflectoare; scripeti cu sfori; roti de lant; ghidaje pentru benzi transportoare cu banda si lant; bare de protectie; lame raclare; inele si etansari pistoane; etansari supape; pistoane de perforator; melci de transport; roti stea si ramificatii; pompe; placi filtru; tambur galvanizare tacheti; capac holendru; captuseli buncare, silozuri; jgheaburi si palnii pentru materiale vrac; placi stantare; plansete de decupare si taiere.

CESTILENE HD 500 culoare natur(alb) / negru (PE - HMW)
Greutate moleculara aproximativ 500.000 g/mol.
Acest material prezinta o foarte buna combinatie a rigiditatii, tenacitatii, capacitatii de amortizare mecanica cu rezistenta la uzura si abraziune si este usor sudabil. CESTILENE HD 500 este o polietilena versatila folosita cu precadere in industria alimentara (prelucrarea carnii si a pestelui) dar este de asemenea folosita in diverse aplicatii mecanice, chimice si electrice.

CESTILENE HD 500 R negru / verde (PE - HMW)
Greutate moleculara aproximativ 500.000 g/mol.
Acest material este partial compus din HD 500 reprocesat.
CESTILENE 500R este folosit acolo unde proprietatile fizice usor reduse sunt anulate de avantajele economice.

CESTICOLOR HD 500 (PE - HMW)
Verde, galben, albastru regal, albastru deschis, roz-portocaliu, portocaliu si castaniu
Greutate moleculara aproximativ 500.000 g/mol.
Gama de materiale CESTICOLOR HD 500 ofera o serie de culori omogene, atractive si compatibile alimentar care isi gasesc utilizare in industria alimentara si de agrement. Proprietatile acestui material sunt practic identice cu cele ale materialului CESTILENE HD 500.

CESTILENE HD 1000 natur(alb)/negru/verde(PE - UHMW)
Greutate moleculara aproximativ 4.500.000 g/mol.
Dintre toate polietilenele cu o greutate moleculara foarte mare CESTILENE HD 1000 prezinta cea mai echilibrata combinatie de proprietati. Ea combina o excelenta rezistenta la uzura si abraziune cu o remarcabila rezistenta la soc, chiar si la temperaturi sub -200 grd C. Principalele sale domenii de aplicatii sunt: constructii mecanice generale; masini de imbuteliat si ambalat; industria chimica si de galvanizare; echipament criogenic; industria textila si sisteme de stocare pentru materiale vrac.

CESTILENE HD 1000 R negru/verde(PE - UHMW)
Greutate moleculara aproximativ 4.000.000 g/mol.
Acest material, partial compus din HD 1000 reprocesat, are un nivel global de proprietati mai scazut decat CESTILENE 1000 HD natural si un pret mai mic. Totusi, comparat cu CESTILENE HD 500, acesta prezinta o rezistenta la soc si o rezistenta la uzura mai bune. CESTILENE HD 1000 R este un sort PE-UHMW economic, care se foloseste la echipamente de manipulare materiale.

CESTIDUR (gri albastrui) (PE - UHMW)
Greutate moleculara aproximativ 6.000.000 g/mol.
Greutatea moleculara mai ridicata si procesul de fabricare special al acestui material are ca rezultat un sort PE-UHMW cu o rezistenta la uzura si abraziune superioare. CESTIDUR a dovedit ca este in stare sa faca fata celor mai dure conditii in ceea ce priveste solicitarea la incercare si uzura in toate tipurile de industrii.

CESTILITE ASTL (negru) (PE-UHMW + aditivi)
Greutate moleculara aproximativ 7.000.000 g/mol.
CESTILITE ASTL - a fost special creat pentru cele mai grele aplicatii antiabrazive. Aditivii folositi confera de asemenea acestui material proprietati static disipative (anti-statice) si stabilitate UV. Acestea reduc pe de o parte riscul unei explozii in timpul manevrarii unor materiale de vrac, iar pe de alta parte fac ca aceste materiale sa fie adecvate pentru lucrul in exterior.

CESTITECH 7000 (gri - negru) (PE-UHMW + aditivi)
Greutate moleculara aproximativ 7.000.000 g/mol.
Acest material, rezultat dintr-o rasina PE-UHMV cu un grad foarte ridicat de polimerizare, contine aditivi specifici care se obtin dintr-un material cu o mare rezistenta la uzura. In mod particular, prin procesul de prelucrare (la presiuni mari si un ciclu foarte lung de sinterizare), se obtine un material cu un nivel scazut al tensiunii interne si o calitate deosebita.
Copyright (c) 2020 CEPROINV - All rights reserved.
Design & promotion by