Polifenilensulfura (PPS)
POLIFENILENSULFURA - (PPS) TECHTRON

TECHTRON HPV PPS este un polimer aditivat, lubrifiat intern, semi-cristalin, conceput pentru a acoperi atat din punct de vedere al performantei cat si al pretului, spatiul dintre materialele termoplastice standard (ex: PA, POM, PET) si cele avansate (ex: PBI, PI, PAI, PEEK).

CARACTERISTICI PRINCIPALE

Temperatura de lucru maxima admisibila in aer foarte ridicata (220° C in regim continuu mergand pana la 260° C pentru perioade scurte de timp);
Rezistenta mecanica, rigiditate si duritate mare si la temperaturi ridicate;
Rezistenta chimica si la hidroliza excelenta;
Comportare excelenta la uzura si frecare;
Stabilitate dimensionala foarte buna;
Rezistenta excelenta la adiatia de inalta energie (gamma si raze X);
Rezistenta UV buna;
Inflamabilitate intrinseca scazuta;
Proprietati bune de izolator si dielectrice.

APLICATII CONSACRATE

Lagare de conveior pentru extractorul cu solvent - extractoarele cu solvent continuu utilizeaza substante chimice agresive pentru extragerea uleiului si a zaharului din faina alimentara. Lagarele din TECHTRON HPV PPS pentru rolele de la sita ce transporta faina sunt imersate permanent in solvent. In aceste conditii in care lubrifierea este imposibila, materialul TECHTRON HPV PPS, rezistent la uzura, furnizeaza o solutie de durata in lipsa intretinerii.
Piese reazem izolatoare pentru imprimante - TECHTRON HPV PPS este folosit pentru reazem izolatoare elctric la imprimante, oferind o solutie in care nu este necesara intretinerea.

TECHTRON HPV PPS
TECHTRON HPV PPS prezinta o excelenta combinatie de proprietati care includ rezitenta la uzura, capacitatea portanta si stabilitate dimensionala cand este expus la chimicale si temperaturi inalte. TECHTRON HPV PPS isi gaseste loc acolo unde PA, POM, PET, PEI si PSU dau gres sau unde PI, PEEK si PAI nu sunt convenabil de utilizat si trebuie gasita o solutie mai economica. Multumita lubrifiantului intern dispersat uniform, TECHTRON HPV PPS prezinta o rezistenta excelenta la uzura si un coeficient de frecare scazut. Acest material depaseste dezavantajele pe care le prezinta PPS pur prin coeficientul mare de frecare si cele ale PPS aditivat cu fibre de sticla care cauzeaza uzura prematura a contra-fetei in aplicatii dinamice. Aceste trasaturi, impreuna cu o excelenta rezistenta chimica, ofera numeroase aplicatii pentru TECHTRON HPV PPS in toate tipurile de echipament industrial cum ar fi cuptoarele de uscare si procesare alimente, utilaj chimic si sisteme de izolare electrica.

OBSERVATII IMPORTANTE
Ca multe materiale aditivate, TECHTRON HPV PPS prezinta o tenacitate si rezistenta la soc moderate.
In aceste conditii, toate colturile trebuie rotunjite (R > 1) si muchiile tesite pentru a maximiza tenacitatea.
De la 100° C in sus (deasupra punctului de tranzitie vitroasa), proprietatile mecanice ale TECHTRON HPV PPS scad semnificativ iar coeficientul de dilatare termica liniara creste considerabil.
KETRON PEEK si TORLON PAI ar putea constitui o alternativa potrivita pentru a depasi aceste inconveniente.
Copyright (c) 2020 CEPROINV - All rights reserved.
Design & promotion by