Semitron ESd
MASE PLASTICE cu disipare electrostatica SEMITRON ESd

Familia de mase plastice disipative SEMITRON Esd este conceputa pentru aplicatii unde descarcarile electrice in timpul functionarii constituie o problema. Ea furnizeaza o scurgere controlata a incarcaturii electrostatice.

CARACTERISTICI PRINCIPALE
Disipare permanenta a sarcinilor electrostatice;
Disipare de sarcini statice (5 kV) in mai putin de 2 secunde;
Fara utilizare de pudre metalice sau de grafit / carbon.

APLICATII CONSACRATE
Pieptenii de placute - pieptenii de placute SEMITRON ESd 225 elimina problemele legate de descarcarile electrice la echipamentul de transfer, care cauzeaza pierderea a mii de placute in fiecare an.
Tavi de transport - tavile de transport IC executate din SEMITRON ESd 410 disipeaza sarcinile electrostatice si sunt stabile din punct de vedere dimensional.
Piese de insertie - piesele de insertie produse din SEMITRON ESd 500 reduc deteriorarile care apar la dispozitivele sensibile datorita descarcarilor electrostatice.

SEMITRON Esd
Exista trei sorturi de SEMITRON ESd care corespund nevoilor de disipare statica pe un domeniu larg de temperaturi si conditii de incarcare mecanica.

SEMITRON ESd 225 (bej) - POM cu disipare electrostatica ESd
SEMITRON ESd 225 este un material pe baza de acetal cu disipare statica ideal pentru aplicatii in care se manipuleaza materiale. Acesta previne problemele create de descarcarile electrice la cele piese intra in contact cu omul.
SEMITRON ESd 255 este o alegere excelenta si pentru dispozitivele de prindere utilizate pentru manipularea placutelor din silicon la fabricarea de componente electronice sensibile, cum ar fi drivere de hard-disk si circuite imprimate.

SEMITRON ESd 410 (negru) - PEI cu disipare electrostatica ESd
Avand o excelenta performanta mecanica pana la 210° C, SEMITRON ESd 410 furnizeaza solutii ESd la temperaturi mai ridicate. In plus, SEMITRON ESd 410 prezinta o stabilitate dimensionala excelenta (coeficient scazut de dilatare termica liniara si absorbtie scazuta a apei), ideala pentru echipamente din industria electrotehnica / electronica si a semiconductorilor.

SEMITRON ESd 500 (alb) - PTFE cu disipare electrostatica ESd
Aditivat cu o mica sintetica, SEMITRON ESd 500 ofera o excelenta combinatie de proprietati de frecare scazute, stabilitate dimensionala buna si disipare electrostatica. Oriunde PTFE pur va cauza probleme legate de descarcarea electrica, SEMITRON ESd 500 va asigura o scurgere controlata a sarcinilor electrostatice, pastrand totodata proprietatile tipice ale PTFE-ului, cum ar fi o rezistenta chimica cu spectru larg si un coeficient de frecare redus.

OBSERVATII IMPORTANTE
Produsele din SEMITRON ESd prezinta disipatie intrinseca si nu depind de fenomenele atmosferice (ex.: umiditatea) pentru a fi activate si nici nu necesita tratamente de suprafata care au ca scop obtinerea disiparii. Cum SEMITRON ESd 225, SEMITRON ESd 410 si SEMITRON ESd 500 nu contin pudra de carbon sau grafit pentru a furniza disipare electrostatica, exfolierea nu este o problema.
Copyright (c) 2020 CEPROINV - All rights reserved.
Design & promotion by